- Pedicure

Behandelingen Pedicure

Pedicurebehandeling 

In uw eerste afspraak vindt een anamnese plaats. Er wordt goed naar u geluisterd en er wordt gekeken naar wat uw voeten nodig hebben. De behandeling kan bestaan uit nagels knippen en frezen, eelt, likdoorns en kloven verwijderen, ingroeiende nagels behandelen, verdikte nagels dunner frezen, nagelomgeving reinigen. Ter afsluiting ontvangt u een heerlijk warmtecompres en voetencrème ter ontspanning van uw voeten. Duur: 45 minuten. 

Een vervolgbehandeling is meestal over 4 tot 6 weken.

Kleine behandeling

Een kleine pedicurebehandeling duurt 20 minuten. Bijvoorbeeld 1 likdoorn of wrat behandelen.

Teennagels met gellak

Gellak plaatsen op teennagels. Ook mogelijk na afloop van een (kleine) pedicurebehandeling. Blijft 4 tot 6 weken zitten. Stevig, diverse kleuren, mooie glans. Een breed assortiment aan kleuren is aanwezig. 

Mycosebehandeling

De behandeling bestaat uit het verwijderen of dun maken van de mycosenagel. Thuis advies en advies voor gebruik van antimycose middel wordt uitgelegd in de behandeling. Schimmeldiagnostiek om definitief vast te stellen of het om een mycose (schimmel) gaat kan voorafgaand aan de behandeling uitgevoerd worden. In de zomer kan er zowel voor mannen als vrouwen gekozen worden voor nagelreparatie met gelacy, gel, acryl en/of gellak om cosmetisch mooie teennagels te krijgen.

Schimmeldiagnostiek

U kunt gebruik maken van schimmeldiagnostiek om zekerheid te krijgen of u een schimmelnagel heeft. Ik neem een stukje nagel of huid bij u weg en stuur deze op naar UMC Radboud, het laboratorium van de afdeling microbiologie te Nijmegen. Hun onderzoek zal uitsluitsel geven of het daadwerkelijk om een schimmelinfectie gaat. Een verdikte verkleurde nagel kan namelijk ook iets anders zijn, bijvoorbeeld een allergie, een huidziekte als psoriasis, ouderdom of zomaar. Zonder diagnose bestaat de kans dat u een u ten onrechte een schimmelnagelbehandeling start en/of middelen gebruikt hiertegen.

Nagelbeugel, nagelreparatie, antidruk-techniek en ortheses

Nagelbeugels kunnen gezet worden om nagels te begeleiden naar een normale groei (toepassing bij convexe/ingroeiende nagels). Nagelreparatie wordt gedaan om nagels met gelacy, gel of acryl op te vullen of te herstellen tot een normaal uitziende nagel. Dit komt voor bij gespleten, gescheurde of mycosenagels. Antidruktechniek met bijvoorbeeld vilt is er om pijnlijke plekken te ontzien of te voorkomen. Ortheses worden gemaakt ter onlasting of correctie van afwijkende teenstanden. 

Opleiding pedicure

Ik ben gediplomeerd pedicure. Mijn opleiding heb ik gevolgd bij Voetkundig Centrum Achterhoek. Ik blijf mijn vakkennis op peil houden door verdere specialisaties. Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot medisch pedicure. Inmiddels heb ik de specialiteiten schimmeldiagnostiek, nagelreparatie, IBX, gellak en benen harsen gevolgd.